Nieuwe Boeren

Laten zien we u bent en wat u bezighoudt. Daar draait het tegenwoordig om. Daarom zijn BAJK/AJK De Peel, De Groene Campus, JOOST powered by ZLTO en Rabobank Peelland Zuid gestart met het initiatief Nieuwe Boeren. Studenten van De Groene Campus helpen agrarische ondernemers op weg in de virtuele wereld van social media.

Presentaties 2e ronde studentenproject
Dit schooljaar is in november 2012 de tweede ronde gestart en donderdagavond 6 juni worden de resultaten gepresenteerd. De presentaties worden in 3 parallelsessies van een half uur gehouden, aanvang 19.30, 20.15 en 21.00 uur. Locatie: De Groene Campus, Scheepsboulevard 1 in Helmond. Voor een overzicht van alle presentaties met omschrijving, tijdstip en lokaal zie het complete programma.

Naast de acht presentaties van de Nieuwe Boeren projecten vinden er nog ook 24 andere presentaties plaats. Geïnteresseerden zijn van harte welkom en mogen ook andere presentaties bezoeken.

Samen met onderwijs

Voor de studenten van De Groene Campus is het project onderdeel van het lesprogramma Business Practice MBO niveau 4. Hierin volgen zij economische vakken en krijgen zij de praktijkopdracht om een onderzoek uit te voeren voor een bedrijf of instelling uit hun sector. Vanuit de Social Media opdracht ‘Nieuwe Boeren’ gingen acht studentengroepjes aan de slag. De deelnemende ondernemers, hun social media vraagstukken en de achtergrond van de gekoppelde studenten zijn zeer divers. Design studenten hebben onderzocht welke producten er gemaakt kunnen worden met Alpacawol en hoe dit via Social media te communiceren. Veehouderijstudenten werden gekoppeld aan een geiten- en een varkensbedrijf en gingen op zoek naar imago vraagstukken en hoe je de burgers informeert over eerlijke bedrijfsvoering. Wellness studenten hebben Facebook en Twitter activiteiten voor een kaasboerderij opgezet en uit de opleiding Outdoor & Adventure hebben jongeren zich met doelgroepenonderzoek voor een camping in de Peel (met recreatiedieren) bezig gehouden. Op donderdagavond 6 juni organiseren de 2e jaars niveau 4 studenten een symposium ter afsluiting van hun onderzoeksperiode

 

 

Deel deze pagina